Retour à tous les projets

Projet —

  • Solo

All the way Bach

Improvisations sur des compositions de J.S. Bach

All the way Bach mag worden beschouwd als het opus magnum van Philippe Thuriot. Het is de culminatie van een vier-decennia-lange ontdekkingstocht doorheen een wijde variatie aan muziekgenres.

Zijn muzikaal parcours is als het ware een slingerbeweging tussen klassieke muziek (barok, hedendaags) en jazz, ondulerend met lichte muziek. Een keuze maken tussen deze stijlen zou voor een artiest als Philippe een ware zelfverloochening betekenen. De kruisbestuiving tussen al deze muziekstijlen is dan ook een natuurlijke volgende stap in zijn carrière. In Bach in Time komen alle wegen van deze accordeonist samen.

Thuriot laat zich in All the way Bach inspireren door Bachs orgelwerken en door zijn preludes en fuga’s voor klavecimbel. Ook de kleine werken uit Anna Magdalena Bach zijn bron tot inspiratie. Er ontstaat een symbiose tussen Blackbird en 300 jaar oude muziek. Balkanklanken ontspruiten uit de Orkestsuite Nr 4 en in het bekende Air wordt nieuwe lucht geblazen met de ludieke titel Airbach.

Bachs werken worden ontrafeld tot op het bot. Ze worden X-rays. En Philippe kleedt ze hierna weer aan op zijn eigen onnavolgbare manier.

All the way Bach is een verrassend programma als eerbetoon aan ‘s werelds grootste muzikaal genie. Het is bij wijlen een poëtische trip, af en toe frivool, en daarna weer ernstig en sacraal, getuige het Argentijnse lied Alfonsina y el Mar, magistraal verweven met Wir setzen uns mit Tränen nieder uit de Mattheuspassie.

Boven alles is All the way Bach een spannend muzikaal avontuur met pulserendevaart. Een tot in trance ondergedompelde muzikale wereld waar je nietonaangeroerd uitkomt.